VAKANTIEHUIS EIFEL

Onze vakantiehuis ligt centraal in de Vulkaan Eifel, dit is het jongste vulkaangebied van Duitsland. Door de vulkaangeschiedenis is de bodem van de grond zeer vruchtbaar, hierdoor kunt u in dit gebied een prachtige natuur aantreffen. Wanneer u verblijft in ons vakantiehuisje in de Eifel zult u planten en dieren tegenkomen die zeer zeldzaam zijn, denk aan herten, wilde zwijnen, vossen, dassen, roofvogels en valken.

Het vakantiehuis in Eisenschmitt is te vinden onder aan de rand van het grootste bosgebied in Eifel, genaamd Salmwald. U wandelt of fiets vanuit uw vakantiehuis binnen enkele minuten het Salmwald in, dat tientallen kilometers groot is. Het dorpje Eisenschmitt is een kuuroord, de gezonde lucht van de Eifel zal u en uw familieleden of vrienden dan ook zeker goed doen.


VAKANTIEHUIS EISENSCHMITT

Het vakantiehuis in Eisenschmitt is omringd door diverse bezienswaardigheden zoals de Abdij Himmerod in de vallei van de Salm. Geen zin om zelf te koken in uw vakantiehuis? In het Abdijrestaurant van Himmerod kunt u goed en betaalbaar eten. Heeft u liever iets luxers? Dan is hotel Molitors Mühle een echte aanrader. Het hotel bevat naast een heerlijk menu ook een prachtige sauna en wellness. De vakantiewoning zelf is erg ruim en bevat twee woonlagen met twee slaapkamers en een ruime huiskamer. In het vakantiehuis in Eisenschmitt beleeft u een vakantie met veel comfort en privacy.


VAKANTIEHUIS HUREN EIFEL

Als wandelaar, mountainbiker of gewon levensgenieter, kunt u zich prima vermaken in Eifel. Vul het contactformulier in zodat u zo snel mogelijk kunt genieten van de goede sferen van Eifel.


VOOR DE WANDELAARS BIEDEN ONDERSTAANDE LINKS ALLE NUTTIGE INFORMATIE OM DOOR DE EIFEL MOOIE WANDELINGEN SAMEN TE STELLEN.

vulkaaneifel site met allerlei linkjes voor informatie over de Eifel
eifel.info site van de Eifel Tourismes Gesellschaft mbH.
oppad in de oppad staat deze bekende wandelroute Lierspfad Eifel.
www.traumpfade.info Duitse site met allerlei mooie wandelroutes.

In onze vakantiewoningen vindt U nog meer leuke wandelroutes.


VOOR DE MOUNTAINBIKERS GEVEN ONDERSTAANDE LINKS ALLE NODIGE INFORMATIE OM PRACHTIGE MOUNTAIN ROUTES TE FIETSEN VOOR ZOWEL DE BEGINNERS ALS GEVORDERDEN:

routeyou
diverse mountainbike routes via Daun en Manderscheid door Meerfeld en Schutz.
bikespot
Wat grotere routes door de Vulkaneifel.
vulkanbike
Duitse site over “der trailpark vulkaneifel”. Dit trailpark ligt op fietsafstand van de vakantiewoning Kleinlandbezits.
mountainbike
site met oa nieuws, forum en kalender voor mountainbikers.

Enkele grotere plaatsen in de omgeving zijn op 10 minuten autorijden Daun en Manderscheid. Om bij Daun en Manderscheid te komen rijdt U door allerlei kronkel en slingerweggetjes door de bossen wat zeer de moeite waard is. Let wel op overstekend wild en zeker s’avonds!

www.vgv-daun.de
Dit is de site van de stad Daun waar U alle informatie kunt vinden over toerisme in en rond de de stad.

Het wildpark-daun is erg leuk om te bezoeken, een lange bosweg met de auto, 8 km, leidt U door dit mooielandschap waar de dieren nog leven zoals in de vrije natuur.

manderscheid
Op deze site vindt alle informatie over de regio Manderscheid. Manderscheid is bekend om zijn 2 burchten waar in de middeleeuwen de grens lag tussen Duitsland en Luxemburg. Elk jaar in augustus zijn er de ridderfeesten op deze burchten.

In het maarmuseum in Manderscheid kunt U het ontstaan zien van de Vulkaaneifel en hoe de maaren zich gevormd hebben. Enkele andere grotere steden in de omgeving zijn Bitburg en Trier. Bitburg staat vooral bekend om zijn bierbrouwerij. In de Eifel drinkt men Bitburg bier en een Bitburger “stubie” is een begrip.  www.bitburger.de

Trier is oudste stad van Duitsland. Er zijn veel gebouwen nog uit de Romeinse tijd in goede staat. De Porte Nigra is daar een goed voorbeeld van. Het centrum van Trier is erg gezellig met zijn vele winkeltjes en restaurants. De Hauptmarkt in het centrum en de Dom zijn zeker een bezoek waard.   www.trier.de     strassen-der-roemer