FIETSEN IN DE EIFEL

De Eifel is een prachtige omgeving om te fietsen! Er zijn in dit gebied een uitgebreid netwerk van fietsroutes uitgezet die u langs alle mooie natuur leiden. Voor elk niveau is zijn er wel routes. Veel fietsroutes zijn dusdanig uitgezet dat u geen last heeft van de hoogteverschillen in het gebied.

Verschillende fietsroutes Eifel

De verschillende routes brengen u langs de mooiste natuur die de Eifel te bieden heeft. Ook zijn er veel bezienswaardigheden in de Eifel welke u al fietsend kunt bekijken. Hierbij kunt u denken aan:

  • DE LAACHERS SEE
  • DE OLEFTALSPERRE
  • NATIONAALPARK EIFEL

Naast het fietsen langs deze bezienswaardigheden biedt de Eifel nog diverse andere routes. De mooiste hiervan zijn:

  • DE HOOGTE ROUTE
  • MINERAALBRONNENROUTE
avac-fietsen-moezel-eifel

FIETSEN IN DE DUITSE EIFEL

Het gebied de Eifel in Duitsland biedt een groot aantal prachtige fietsroutes. Eén hiervan is de Eifel Höhen Route, ook wel de Eifel Hoogten Route genoemd. Dit is een schitterende fietsroute waar u rond het Nationale Park van de Eifel fietst. Het is echter wel een route voor de meer ervaren fietser. De route is namelijk bijna 230 km lang. Deze route bestaat uit heuvelachtige en bergachtige stukken waardoor een goede conditie is vereist.


DE MINERAALBRONNEN ROUTE

Voor wie geen 230 kilometer wilt fietsen, zijn er natuurlijk genoeg andere fietsroutes. Zo is er bijvoorbeeld de Mineraalbronnenroute. Deze route is circa 24 kilometer lang en bestaat uit goed begaanbare wegen.

De Eifel is een heuvelachtig en bergachtig gebied. Dat betekent dus ook dat er fietsroutes zijn die wat meer conditie vereisen. Net als de eerder genoemde fietsroute, is de Mineraalbronnenroute, ofwel de Mineralquellen, ook zo’n route. Naast het klimmen, kan de fietser genieten van het schitterende landschap. Er zijn onderweg genoeg plekken waar fietsers kunnen uitrusten.