NATIONAALPARK EIFEL

Het Nationaalpark Eifel is een prachtig natuurgebied in het Noorden van de Eifel. Het gebied heeft een oppervlakte van 110 vierkante kilometer.

BIJZONDERE NATUUR

Dit natuurpark heeft een bijzondere eigenschap: de mens grijpt hier nauwelijks in. De natuur gaat hier haar eigen gang, wat resulteert in de aanwezigheid van bedreigde plant- en diersoorten. Zo kunt u in dit gebied bijvoorbeeld nog wilde katten tegenkomen.

Nationaalpark Eifel bestaat uit uit open vlaktes, grote bossen en mooie uitzichten. Zo zijn er diverse punten waar u een prachtig uitzicht heeft over de diverse stuwdammen van de omgeving.

WANDELEN

Het gebied is uitstekend geschikt voor wandelingen. Er zijn diverse wandeltochten opgezet waarmee u langs de mooiste plekjes van het gebied wordt geleid. Ook is er de mogelijkheid om kosteloos met een parkranger het gebied te verkennen. De ervaren parkrangers kunnen u veel vertellen over het gebied en u naar de mooiste plekjes leiden.

De grootste ingangen van het Nationaalpark Eifel zijn:

NATIONAAL PARK POORT RURBERG, SEEUFER 3, 52152 SIMMERATH-RURBERG
NATIONAAL PARK POORT GEMÜND (BIJ HET KUURHUIS), KURHAUSSTRASSE 6, 53937 SCHLEIDEN-GEMÜND
NATIONAL PARK POORT HEIMBACH, AN DER LAAG 4, 52396 HEIMBACH
NATIONAAL PARK POORT MONSCHAU-HÖFEN, HAUPTSTRASSE 72, 52156 MONSCHAU-HÖFEN
NATIONAAL PARK POORT NIDEGGEN, IM EFFELS 9, 52385 NIDEGGEN
Huisje huren in de Eifel

Wilt u graag genieten van de natuur en alles wat de Efel biedt, bekijk dan de vakantiehuizen in de Eifel omgeving om zonder zorgen te genieten van de prachtige Eifel omgeving.

Vakantiehuis Eisenschmitt